Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huis verkopen? Zo krijg je de hoogste opbrengst.

De gouden tip om jouw woning goed te verkopen

De markt is weer goed om een woning te verkopen. In veel steden worden weer woningen boven de vraagprijs verkocht. Klanten van mij die hun woning moeten verkopen en dit via een makelaar willen doen, adviseer ik altijd om minimaal drie makelaars langs te laten komen.

Krijg hier 3 offertes van makelaars in jouw buurt!

Huis verkopen? Stel 3 makelaars de volgende vragen:

  • Wat is de verkoopwaarde van de woning
  • Wat is de verwachte verkoopprijs van de woning
  • Voor welke vraagprijs moet de woning te koop worden gezet
  • Hoeveel is de makelaarscourtage

 

Niet altijd worden alle vragen door de makelaars beantwoord. Een klant van mij ging zijn woning verkopen en liet drie makelaars komen. Vooraf was bekend dat de waarde van de woning 500.000 euro was via een desktoptaxatie. Ik was van mening dat de woning voor een hoger bedrag dan deze waarde verkocht kon worden. Hieronder de reacties van de makelaars:

Makelaar 1
De verkoopcourtage is 1,35 % van de koopsom inclusief 21% btw bij verkoop van uw woning. Entreekosten zijn niet van toepassing. Wij raden u aan een vraagprijs van 498.000 euro te hanteren.

Makelaar 2
Gezien de huidige markt adviseren wij u de woning (gezien de Funda grens) voor 450.000 euro in de markt te zetten. De courtage is 1,25% inclusief BTW.

Makelaar 3
Wij adviseren u te starten met een vraagprijs rond de 485.000 – 489.000 euro. Mocht u de woning graag met een andere vraagprijs op de markt willen zetten, dan overleggen wij dit graag nader met u. De courtage is 1 % van de koopsom inclusief BTW

Verschillen in makelaarscourtage

Opvallend is het verschil in makelaarscourtage. Bij een verkoopprijs van 500.000 euro zou het volgende van toepassing zijn:

Makelaar 1: 6.750 euro          (1,35% van 500.000 plus btw)
Makelaar 2: 6.250 euro          (1,25% van 500.000 plus btw)
Makelaar 3: 5.000 euro          (1,00% van 500.000 plus btw)

Opvallend is de vraagprijs van makelaar 2 die slechts 450.000 euro is.

Conclusie: Makelaars vergelijken loont!

Uit het bovenstaande blijkt maar weer eens dat het verstandig om vooraf goed uw huiswerk te doen. Dit kan honderden euro’s in de makelaarscourtage opleveren. Bovendien is de kans groot dat een verkoopprijs voor uw woning flink lager uitvalt. Bij makelaar 2 moeten de huizenzoekers die deze woning willen kopen 10% boven de vraagprijs betalen om aan de verkooprijzen van makelaar 1 en 3 te komen. De verkoop werd uiteindelijk positief afgesloten. Schrik niet, de woning is verkocht voor 548.000 euro!

Krijg hier 3 offertes van makelaars in jouw buurt!

Ben jij van plan je huis te verkopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hypotheek voorstel
vrijblijvend aanvragen
of bel 088-2277344

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek