Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zorgpremie Stad Holland flink omhoog

Premie stijgt veel harder dan bij partner DSW

Premie stijgt veel harder dan bij partner DSW

Stad Holland heeft als tweede verzekeraar de zorgpremies voor 2019 bekendgemaakt. De premie voor de basisverzekering met het minimale eigen risico stijgt met 8,75 euro per maand (ongeveer 8 procent). Heeft u een basisverzekering met een hoger vrijwillig eigen risico, dan stijgt de premie nog harder. In onderstaande tabel kunt u de premies van Stad Holland voor 2019 bekijken en vergelijken met de premies van de voorgaande jaren.

Stad Holland en DSW

Eind september maakte DSW als eerste zorgverzekeraar de premie voor 2019 bekend. Met een stijging van 4,50 euro (ongeveer 4 procent) was de stijging een stuk minder groot dan het kabinet als verwachting heeft aangegeven. Stad Holland is een onderdeel van DSW dus zou je kunnen verwachten dat de premie bij Stad Holland met een vergelijkbaar bedrag omhoog zou gaan. Helaas voor de verzekerden van Stad Holland is dit niet het geval. De stijging is veel forser dan bij DSW, maar nog wel minder groot dan de kabinetsvoorspelling van 10 euro per maand.

Hoe zit het met de overige verzekeraars?

Tot nu toe hebben nog maar 2 verzekeraars de premies voor 2019 bekendgemaakt. De overige zorgverzekeraars moeten uiterlijk op 12 november de premies bekendmaken. Mocht u willen switchen, dan heeft u vervolgens tot 1 januari om een andere zorgverzekering te kiezen.

Check welke zorgpremies al bekend zijn

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek