HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zorgpremie Stad Holland flink omhoog

Premie stijgt veel harder dan bij partner DSW

Premie stijgt veel harder dan bij partner DSW

Stad Holland heeft als tweede verzekeraar de zorgpremies voor 2019 bekendgemaakt. De premie voor de basisverzekering met het minimale eigen risico stijgt met 8,75 euro per maand (ongeveer 8 procent). Heeft u een basisverzekering met een hoger vrijwillig eigen risico, dan stijgt de premie nog harder. In onderstaande tabel kunt u de premies van Stad Holland voor 2019 bekijken en vergelijken met de premies van de voorgaande jaren.

Stad Holland en DSW

Eind september maakte DSW als eerste zorgverzekeraar de premie voor 2019 bekend. Met een stijging van 4,50 euro (ongeveer 4 procent) was de stijging een stuk minder groot dan het kabinet als verwachting heeft aangegeven. Stad Holland is een onderdeel van DSW dus zou je kunnen verwachten dat de premie bij Stad Holland met een vergelijkbaar bedrag omhoog zou gaan. Helaas voor de verzekerden van Stad Holland is dit niet het geval. De stijging is veel forser dan bij DSW, maar nog wel minder groot dan de kabinetsvoorspelling van 10 euro per maand.

Hoe zit het met de overige verzekeraars?

Tot nu toe hebben nog maar 2 verzekeraars de premies voor 2019 bekendgemaakt. De overige zorgverzekeraars moeten uiterlijk op 12 november de premies bekendmaken. Mocht u willen switchen, dan heeft u vervolgens tot 1 januari om een andere zorgverzekering te kiezen.

Check welke zorgpremies al bekend zijn

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen