Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Alimentatie

Uitleg over financiële woorden

Alimentatie is de vergoeding voor levensonderhoud en andere kosten, die na een scheiding betaald dient te worden door de meest draagkrachtige partner.

Alimentatie is de vergoeding voor levensonderhoud en andere kosten, die na een scheiding betaald dient te worden door de meest draagkrachtige partner.De rechter kan zowel voor de ex-partner (partneralimentatie) als voor kinderen alimentatie opleggen.Als bij een hypotheek- of kredietaanvraag de aanvrager partneralimentatie betaalt, beperkt dat meestal de
maximaal te verkrijgen hypotheek of de
maximale lening. Indien de aanvrager partneralimentatie ontvangt, kan dit inkomen meegenomen worden in de beoordeling. Dit hangt met name af van de resterende duur van de alimentatierechten. Eventuele alimentatie voor de kinderen wordt in de berekeningen vaak niet meegenomen.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek