HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Eerste zorgpremie 2023: bijna € 10 per maand hoger

DSW maakt grootste premiestijging ooit bekend

DSW maakt grootste premiestijging ooit bekend

Traditiegetrouw is zorgverzekeraar DSW de eerste die de zorgpremies voor het nieuwe jaar bekendmaakt. Binnen een week na Prinsjesdag is ieder jaar het streven, dat is wederom gelukt. De uitkomst: de premie voor de basis zorgverzekering komt in 2023 bij DSW uit op € 137,50 per maand – dat is een stijging van € 9,75 per maand.

Grootste stijging ooit

Deze verhoging met 7,6% is bij DSW de grootste stijging van de zorgpremie die ze ooit hebben doorgevoerd. De verzekeraar zegt niet anders te kunnen vanwege de stijgende zorgkosten.

Premie zorgverzekering

Salarissen, energie en inflatie

De salarissen in de zorg gaan volgend jaar flink omhoog. Aangezien de loonkosten zo’n 60% van de totale kosten uitmaken heeft dit een grote invloed. Bovendien hebben ook zorgverleners te maken met stijgende energiekosten en inflatie.

Volgen andere zorgpremies?

De eerste zorgpremie van DSW zet ieder jaar een soort trend – een idee van waar het naartoe gaat met de premies voor de zorgverzekeringen. Elke verzekeraar beslist zelfstandig wat de premies in 2023 gaan worden. Deze sterke stijging is dus niet per se maatgevend voor alle zorgpremies. 

Alle zorgpremies bekend op 12 november

Zorgverzekeraars hebben tot 12 november de tijd om de premie voor 2023 bekend te maken. In de loop van de komende weken zal duidelijk worden of andere verzekeraars de forse premiestijging van DSW volgen. Het kan nog alle kanten op.

Stijging of daling in 2023 tov 2022

In de vergelijking van zorgpremies op HomeFinance.nl staan bij Verschil 2022/2023 alle basispremies voor 2023 die bekendgemaakt zijn, plus de mate waarin die stijgen of dalen ten opzichte van 2022.

Welke zorgpremies voor 2023 zijn bekend?

Besparen op zorgpremie

De kans dat de premies voor zorgverzekeringen in het algemeen stijgen in 2023 is aanzienlijk. Veel huishoudens zijn al aan het onderzoeken hoe ze kunnen besparen, aangezien de energierekening en andere dagelijkse kosten ook al enorm gestegen zijn. Besparen op de zorgpremie kan op verschillende manieren:

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen