Zwangerschapscursus en de zorgverzekering

Een bevalling is een heftige gebeurtenis, met name voor de moeder van de baby. Veel moeders vinden het fijn om zich tijdens de zwangerschap voor te bereiden op die bevalling met een zwangerschapscursus. Op deze pagina bespreken we in hoeverre de kosten van zwangerschapscursussen - als onderdeel van de totale geboortezorg - vergoed worden vanuit de zorgverzekering.

Premies zorgverzekeringen 2020 vergelijken

Wat is een zwangerschapscursus?

Er zijn verschillende soorten cursussen die ervoor zorgen dat de moeder zich tijdens de zwangerschap en met name tijdens de bevalling prettiger voelt. De cursussen zorgen ervoor dat de zwangerschap en de bevalling soepeler verlopen. Denk bijvoorbeeld aan zwangerschapsyoga, zwangerschapsgym, zwangerschapsfitness en zwangerschapszwemmen.

Zwangerschapscursus in de basisverzekering

Er is een standaard pakket aan vergoedingen rondom zwangerschap en bevalling in de basisverzekering. Een zwangerschapscursus zit niet in dat standaard pakket. Wilt u een zwangerschapscursus volgen, dan worden de kosten daarvan niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Zwangerschapscursus in de aanvullende zorgverzekering

De kosten van een zwangerschapscursus kunnen wel gedekt zijn binnen een aanvullende zorgverzekering. Deze vergoeding is dan onderdeel van de totale dekking voor zwangerschap en bevalling in die aanvullende polis.

Vergoeding voor zwangerschapscursus per zorgverzekering

Hieronder ziet u de mogelijke vergoedingen voor een zwangerschapscursus in diverse aanvullende zorgverzekeringen voor het jaar 2019. De genoemde premies zijn de premies voor het totale aanvullende pakket, dus niet alleen voor de dekking van de zwangerschapscursus. Op zoek naar zorgverzekering die het beste bij u past? Dan vergelijkt u de premie en het totaal van alle vergoedingen in de aangeboden polissen.

Direct de actuele premies van basisverzekeringen vergelijken
Zorgverzekeringen vergelijken inclusief aanvullende dekkingen

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.