Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Elk jaar geld besparen met je eigen vergelijkingskalender

Rentes, premies, prijzen en tarieven regelmatig vergelijken!

Rentes, premies, prijzen en tarieven regelmatig vergelijken!

Laten we het weer even over geld besparen hebben. Het is duidelijk dat er steeds meer mensen geldproblemen hebben of gaan krijgen door die nare coronacrisis. Daar hoef ik verder niets aan toe te lichten lijkt me. Besparen en bespaartips zijn daarmee voor heel veel mensen relevant.

Bespaartips in 2020

Als ik de afgelopen maanden terugkijk heb ik al de nodige bespaartips gegeven. Om te voorkomen dat ik te snel in herhaling val check ik dat altijd even.  Kijk maar met me mee, sinds maart 2020:

Best een lijstje – en het kan prima zijn dat dit niet eens alles is. Maar ja, ik kan schrijven wat ik wil – uiteindelijk gaat het er natuurlijk om of je er iets mee doet. Als dat nodig is. Of als je bang bent dat het nodig wordt. 

Nog veel meer over besparen

Als je verder kijkt schrijf ik eigenlijk nog véél meer over besparen. Bij HomeFinance – helpen we je immers met het vergelijken van geldzaken. Elk artikel over vergelijken gaat daarom in feite ook over besparen. Door goed te vergelijken kun je óf extra geld ‘verdienen’, óf geld besparen. 

Geld verdienen door vergelijken

Met dat eerste, geld verdienen door vergelijken, bedoel ik dat je méér kunt krijgen als je goed vergelijkt. Dat kan zo breed zijn als het klinkt. Vergelijk werkgevers om de baan te kiezen met het beste salaris. Nee, ik zeg niet dat een hoog salaris heilig is – leuk werk en fijne collega’s zijn veel belangrijker – maar het gaat hier nu eenmaal over geld verdienen.

Spaarrekeningen en deposito’s

Wat onze sites betreft: je kunt extra geld verdienen door spaarproducten te vergelijken. Als je met weinig moeite een hogere spaarrente kunt krijgen, waarom zou je dat dan niet doen? Dat kan heel eenvoudig, we laten het je zien hier op HomeFinance.nl, maar ook op VanSpaarbankVeranderen.nl en Sparen.com.

VanSpaarbankVeranderen.nl en Sparen.com

Geld besparen door vergelijken

Verder is vergelijken vooral gericht op geld besparen. Minder geld uitgeven aan de dingen die je doet of koopt – dat is dé manier om beter uit te komen met je inkomen. Daarbij kan het gaan om het schrappen van bepaalde uitgaven, maar zeker ook om het uitgeven van minder geld aan hetzelfde.

Rentes en premies

Op onze sites gaat dat dan om een lagere hypotheekrente, minder zorgpremie, een goedkopere lening. We brengen met veel plezier voor jou in beeld wat er allemaal mogelijk is, zodat jij de keuze kunt maken die het beste bij jou en jouw wensen past. 

Rentes vergelijken op ActueleRentestanden.nl

Prijzen van losse aankopen

Dat besparen door vergelijken is natuurlijk niet beperkt tot geldzaken. Als je iets gaat kopen is het ook slim om de prijzen te vergelijken. Dat geldt vooral voor duurdere aankopen, maar ook met de kleine bedragen die je vaak uitgeeft kan het slim zijn om een serieus naar de prijzen te kijken. Alle kleine beetjes helpen, zeg maar.

Automatische afschrijvingen

Boodschappen natuurlijk, alle eenmalige aankopen, maar ook al die bedragen die automatisch afgeschreven worden. Het abonnement van je mobiele telefoon, je internetprovider, je TV abonnement, je energierekening… dat soort dingen.

Besparen door vergelijken van energietarieven

Je hebt ze allemaal nodig, dus besparen door de uitgave niet te doen is hier geen optie. Besparen door er mínder geld aan uit te geven kan wel heel goed. Voor al deze zaken bestaan prima vergelijkers op internet, de tarieven vergelijken is niet moeilijk. Je moet het alleen even doen. En niet bang zijn om over te stappen, dat ook.

Regelmatig blijven vergelijken

Vergelijken is geen eenmalige actie. Wel als het om een eenmalige aankoop gaat natuurlijk , maar niet als het gaat om uitgaven die je doorlopend doet. Boodschappen en al die automatische afschrijvingen dus.

Zorgpremie: van half november tot eind december

Bij zorgverzekeringen is het heel duidelijk dat je ieder jaar opnieuw kunt vergelijken, dat ‘zorgseizoen’ staat nu weer voor de deur: volgende week moeten alle premies voor 2021 bekend zijn en kun je aan de slag. Ik zeg doen!

Besparen op je zorgpremie

Plan je eigen vergelijkingsmoment(en)

Bij andere doorlopende uitgaven is er niet zo’n standaard vergelijkingsmoment. Dat zal je zelf moeten inplannen, en dat is ook een heel goed plan. Zet het in je agenda! Misschien één weekend per jaar om alles te vergelijken of juist de onderwerpen spreiden over het hele jaar… het is maar net wat jij prettig vindt. Maak je eigen vergelijkingskalender. Best een goed idee eigenlijk… wie weet, ga ik wel een voorbeeld voor je maken!

Volgen wat er gebeurt met rentes en premies?

We houden je op de hoogte met onze mail Updates!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek