Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Hypotheken en belastingen hebben veel met elkaar te maken. De belastingregels rondom hypotheken worden nu en dan aangepast en hebben enkele haken en ogen die het fiscale verhaal voor u misschien ingewikkeld laten lijken. HomeFinance.nl legt u graag uit hoe het zit. Het is immers wel prettig als u het begrijpt: vaak gaat een aanzienlijk deel van het maandelijkse budget in een gezin naar de hypotheek.

Actuele hypotheekrentes vergelijken

Hypotheekrenteaftrek

De eigen woning en de inkomstenbelasting zijn met elkaar verbonden door de hypotheekrenteaftrek. Wij leggen u uit hoe de aftrek werkt en bespreken kort de voorwaarden waaraan u moet voldoen om gebruik te maken van het belastingvoordeel van de hypotheekrenteaftrek.

Bijleenregeling

De bijleenregeling zorgt ervoor dat u de winst bij verkoop van uw huis gebruikt om een eventuele nieuwe eigen woning mee te financieren. Doet u dat niet, dan wordt uw hypotheekrenteaftrek beperkt. We vertellen u graag meer over deze bijleenregeling.

Eigenwoningforfait

Als eigenaar van een woning krijg je te maken met het eigenwoningforfait. Dit is een fiscale bijtelling op je inkomen die door de overheid/belastingdienst in rekening wordt gebracht als vergoeding voor het "woongenot" dat je als huiseigenaar geniet.

Belastingvrij kapitaal opbouwen

Tot 2013 (sindsdien kan het niet meer voor starters) kozen veel huizenkopers voor een levenhypotheek, spaarhypotheek of voor banksparen. Dat had te maken met het fiscale voordeel: voor het uiteindelijk aflossen van de hypotheek mocht/mag je bij deze hypotheekvormen belastingvrij kapitaal opbouwen.

Vrijblijvend over uw hypotheek praten?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.