Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Warmtepomp populair in 2023

Record aantal installaties dit jaar

Record aantal installaties dit jaar

Warmtepompen worden steeds populairder. Het aantal verkopen stevent dit jaar af op een record, de verwachting is dat er in totaal zo’n 170.000 warmtepompen geïnstalleerd zullen worden in 2023.

Recordaantal warmtepompen dit jaar

De teller staat nu al op meer dan 110.000 geïnstalleerde warmtepompen in dit jaar. Dat is net zoveel als in het hele jaar 2022. Het jaar is nog lang niet voorbij, dit aantal zal eind december dus nog veel hoger uitkomen.

Warmtepomp installeren

Onzekerheid over gasprijs

De populariteit van de warmtepomp wordt gestimuleerd door de onzekerheid over de gasprijs en het aflopen van het prijsplafond voor de energiekosten. Huizenbezitters die de ketel van hun centrale verwarming moeten vervangen denken daardoor serieus na over een warmtepomp als vervanging. Daarbij is de hybride warmtepomp populair: deze werkt in combinatie met een CV-ketel.

Subsidies voor verduurzaming

Het plaatsen van een warmtepomp is bovendien één van de duurzaamheidsmaatregelen waarvoor huiseigenaren subsidie kunnen krijgen. Daardoor worden de kosten beter te dragen voor de woningbezitter.

Is een warmtepomp ook een goed idee voor jouw woning? Onderzoek het met een expert!

Gratis Energiebespaarscan!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek