Search
Close this search box.

Gouden handdruk

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Gouden handdruk

Een gouden handdruk is een ontslagvergoeding die een werkgever aan een werknemer toekent als schadeloosstelling bij een gedwongen ontslag. Tot 2014 kon een gouden handdruk op verschillende wijzen gebruikt worden. Sinds 1 januari 2014 is een gouden handdruk echter inkomen waarover direct inkomstenbelasting betaald moet worden. Daardoor is banksparen met een ontslagvergoeding die na 2014 is ontvangen niet meer mogelijk. Mensen die voor 2014 een gouden handdruk hebben ontvangen, kunnen onder voorwaarden nog wel gebruik maken van bepaalde stamrecht mogelijkheden zoals banksparen.

Op deze site bieden we informatie voor zowel mensen die nog een gouden handdruk gaan ontvangen als voor mensen die in het verleden een gouden handdruk hebben ontvangen. Ook kunt u de gouden handdruk berekenen.

Hoogste rente gouden handdruk banksparen uitstelfase
1 jaar Nationale Nederlanden 2,30 %
2 jaar Nationale Nederlanden 2,45 %
5 jaar Nationale Nederlanden 2,70 %
10 jaar Nationale Nederlanden 2,90 %
20 jaar Nationale Nederlanden 3,10 %
30 jaar Nationale Nederlanden 3,10 %
Meer rentes banksparen uitstelfase vergelijken

* De laatste rentecontrole heeft plaatsgevonden op: 23-2-2024
* Banksparen voor een gouden handdruk is niet mogelijk voor gouden handdrukken die na 1 januari 2014 tot stand zijn gekomen

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek